Bu İşlemleri Kim, Nerede Yapıyor?
Ekim işlemi cerrahi olmayan ancak medikal özellikte olan bir işlemdir. Para kazanmak amacı ile güzellik merkezleri ve diğer bakım işlemlerinin yapıldığı alanlarda bu tedaviler estetisyenler tarafından uygulanıyor. Sağlıklı bir saç ekimi gerçekleştirmek ve komplikasyon riskini en aza indirmek için mutlaka donanımlı hastanelerde uzman hekimler tarafından tedavi uygulanmalıdır. Ekim yaptırmaya karar verdiğinizde tercihiniz hastane olmalıdır.
Saç Kimi Operasyonu Kaç Saat Sürer ve Konforlu Mudur?
Ekilecek kök sayısına göre işlem süresi değişir. Genel olarak bakıldığında 5 saat gibi bir sürede tamamlanır. Sedasyon ve lokal anestezi işlemleri uygulandığı için çok konforlu ve ağrısız bir işlemdir.
Saç Ekimi Operasyonu Esnasında Ağrı veya Acı Hissedilir Mi?
Ağrı ve acı eşiği düşk olan kişiler işlem sırasında acı hissettiğini söyler. Doğru ve yeterli dozda uygulanan lokal anestezi sonucunda kişilerin acı hissetmesi mümkün değildir. Yapılan araştırmalar ekim tekniklerinin acı vermediği kanıtlanmıştır. Anestezi ilaçlarının etkisi işlemden 3 saat sonra da devam eder. Tedavi sonrasında da acı oluşmaz. İlerleyen günlerde hafif dereceli ağrılar olabilir. Doktorun tavsiye ettiği ağrı kesiciler ile bu süreci konforlu geçirebilirsiniz.
Saç Ekimi Operasyonu İçin Kaç Gün Ayırmalıyım?
İşlem sonrası istirahate gerek duyulmaz. Ekimin yapıldığı ilk gün işe gidilmesi uygun değildir. Bunun dışında kişi dilerse işe devam edebilir. Köklerin ayrılması ve ekilmesi farklı zamanlarda uygulanacak ise en az 2 gün ayrılmalıdır. Estetik kaygıları ön planda olan kişiler saç ekimi sonrası sosyal ortamlara ve iş ortamına girmek istemeyebilir. Bu nedenle 10 gün boyunca evde vakit geçirmelidir.
Saç Ekimi Kaç Yıl Dayanır?
Ekim işleminde kullanılan kökler kişin kendi saç kökleridir. Doğal saçları ne kadar kalırsa ekim sonucu çıkan saçlar da kadar kalır. Düzenli ve doğru uygulanan bakımlar sonucunda yeni saçlarını ömür boyu sağlıklı ve dolgun bir şekilde kullanabilir. Kimyasal içerikli bakım ürünleri kullanmadan belirli periyotlar ile prp uygulaması yaptırarak kullanabilirler.
Sedasyon Nedir?
Sakinleştirici ilaçların çok küçü dozlarda hastaları işlem süresince rahatlatması için verilmesi işlemine sedasyon denir. Uzman hekimler tarafından uygulanan bir işlemdir. Ağız yolu, enjeksiyon ve damar yolu ile uygulanabilir. Tedavinin türüne göre sedasyon yöntemi seçilmelidir.
Sedasyon Almak Zorunda Mıyım?
Ekim süresi en az 4 saat süren bir tedavidir. Bu süre boyunca micro uçlu iğnelere sürekli maruz kalınır. Tedvinin komplikasyonsuz ve rahat geçmesi için sedasyon önerilir. Sedasyon almak istemeyen kişiler bu durumu hekimle paylaşmalısınız. Uygulanan tekniğe göre sadece lokal anestezi yeterli olabilir. Panik atak rahatsızlığı olan kişilere mutlaka sedasyon uygulanmalıdır.